drive maniac?



wohoho..windunyer nak update blog..xtually aku da lme da mdarat kat Penang ni,tp lately aku wat2 bizi sket..mn tak nyer,gerak dr Rawang da ptg..area kol 3 lbh kot..pas2 drive 'maniacly' smpi Penang kol 7++ mlm..kol 12.00am tu aku da start oncall.nsib bek la xdek sample..blh la aku tdo eventhough tdo2 itik..(erk?)

Ms ketiadaan aku kat cni (tmpt kija),dr pemerhatian aku,xbyk yg berubah sgt..hehehe --> cuti pon sminggu jew,nak brubah pe nyer..hahaha..len la klu tsunami mlanda..prubahn yg ckup bsr tuh!!!huhuhu..LOL...

tp,aku bkn nak cita topic tu..yg aku nk cte ni psl benda yg lbh mcabar minda n nyawa..(--> huhu..bunyik nye gempak gler..). Ni cte pgalaman aku tyme drive 'maniacly' blik cni ari2..ptg ahad tu aku juz tnggu call on dr teah..nak tggu dia kte da smpi area tol bkt bruntung,if da smpi,aku trus grak kua dr umah, konvoi skali ngan dia..ptg 2 mmg aku drive sorg2 tanpa teman..nak dijadikan cite,smpi area Perak,ujan agak lebat gak la..sblm smpi kat tmpt ujan tu,as usually, aku mmg drive above 110km (ngeh33..mbuatkan sume org mrh aku..huhu)..taw2 je la kan,klu da dok line kanan,nak g line kiri cam liat sket la..lg2 klu tgh mgantuk..ati nak cpt smpi jew..

ble smpi Perak tu,ujan lebat giler..smpi xnampak keta kat dpn tgh slow n bratur coz ada xcident keta=keta..aku yg kat line kanan n tgh laju ni,tb2 nak stop keta dlm keadaan ujan lbt gler n jalan yg licin..huhu..xtaw nak ckp cmne..tyme tu aku da xtaw nak watpe..tyme tu aku da bygkan xcident bakal blaku..aku juz bserah pd Allah n tekan brek sdrastik2 n sehabis2 nyer..tyme tu yg aku ingat aku ucap 'Ya Allah' byk2 kali..aku dgr bunyik tayar yg sgt kuat n trasa keta aku bpusing ke line kiri..nak dikatakan keta depan n blakang aku jauh,xbrape nak jauh sgt la..tp,aku sgt2 bsyukur..keta smpt brek sblm pape kjadian yg xnak blaku..huh!

lps dr kjadian tu,aku yg sorg2 dlm keta ni fobia abes..dan2 jew aku bwk 60km ikot kancil kat dpn n ikot line kiri..n xputus2 mgucap..huhu..dan aku sgt2 bsyukur coz xjadi ape2..smpi kat umah,

teah: aik,ingatkan akak da smpi umah..ktorg(kak ana n teah)ni yeye je kejar akak dr blakang..rp2nye akak xsmpi lg..

aku pon ape lg,tanpa mbuang ms..cte la ape yg blaku..hehe..malam tu aku inform kat parents aku yg aku da smpi umah..tp xcte la ape yg blaku..giler nak crita? xtdo 5 hari 5 malam kang dorg..tmasuklah aku skali..kn bebel! LOL...

Ble d pk2 blik,stiap kjadian mmg ada hikmah nyer..lps dr tu,if aku nak wat pape yg mburukkan keadaan, msti aku akan pk blik,if la..tyme tu Allah nak cabut nyawa..skelip mata jew..da xde ms nak btaubat da..huhu..ngerikan?

morals of the story:
1) Jgn drive > dr had laju yg dtetapkan.. B-) lg2 tyme ujan lebat giler..
2) Klu mgantuk,watlah seswatu..cth: dgr muzic kuat2,makan gula2,mjerit sorg2
3) jgn sk drive jauh2 diwaktu ptg..(esp org mcm aku..sk tido diwaktu2 bgini) - ujan
4) jgn balik if korg da taw malam tu korg nak oncall..wakaka!!

sekian,trimas...
hahahaha~~~
0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback