Batu feringgi night walk market

Lepas penat bekerja, kita pergi jalan jalan rehatkan minda.
Balik kerja petang sabtu tu, tanpa banyak berfikir, terus pergi.
Mulanya Gendut just ajak pergi pasar malam kepala batas.
Ntah macam mana, termelencong sampai ke pacific butterworth then menuju ke pulau.
Alang alang pergi pulau malam sabtu, apalagi.
Batu feringgi night walk market sekilometer dua la.
Berjalan hujung kanan ke hujung kiri, penat jangan cakap la.
Dah la straight dari tempat kerja.
Badan busuk tahap apa dah. Cipan pun kalah..hahaha!


Pada yang tak tahu, night walk market ni kat sepanjang perjalanan Batu Feringgi, Pulau Pinang.
Selalunya night market ni start pukul 8.00pm. Tapi, masa kami pergi hari tu, pukul 7.00pm dah bukak dah.
Gerai gerai yang ada kat sekitar jalan tu kebanyakannya jual barang macam handbags/sunglasses/watches, handicraft, T-shirts dan tentu tentunya DVD cetak rompak.
Tapi, masa kami pergi tu, kebanyakan kedai tutup dan tak banyak barang.
Mau tahu kenapa?  Majlis Perbandaran buat lawatan kot!  hahaha.
Tekocoh kocoh masing masing menyorokkan barang..ingatkan apa la bendanya.




Ni contoh contoh sunglasses.
Harga dia boleh dapat dalam Rm8.
 Takde cermin. Untuk kegunaan nak melawa semata-mata..
ingatkan nak beli, bila pk pk balik..membazir!
tapi balik rumah, mengigau nak pulak.
grrrrr


salah satu gerai yang kami masuk.
Gerai ni konsep dia jual barangan India.
Ada jual macam macam. Sandle Aladdin, Beg selimpang, patung Gajah dll.


Ni dalam kedai yang sama.



Ni pun. Bergambar kat kedai yang sama.
Sapa suruh kedai yang lain lain tu tak kasi amik gambar.

 
Ni pulak gerai yang jual lampu comel comel.
Ada macam macam jenis.
Harga pun boleh tahan. Dalam RM35 - RM40.
Walaupun tak dapat pergi ICT kat Shah Alam, kat sini pun dah ok dah..haha!
 
 
Ni salah satu benda paling menarik kat night walk market.
Uncle yang creative giler!
Pegang satu berus yang siap boleh letak TIGA kaler..wow hebat!
Aku nak pegang berus satu kaler pun mengigil gigil..ni sampai TIGA!
Hasil pun menarik dan cantik..


seee..cantikkan hasil seni Uncle ni..?


Dan..yang PALING PALING PALING menakjubkan.
selama 2 tahun aku bermastautin dan bekerja di Penang ni,
baru sabtu haritu teringin nak beli benda ini.
Benda tampal tampal kat fridge tu.
Harga dia tiga bijik = RM10.



ok..gembira! 
 Jom pergi lunch.

0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback