Satu sudut ke arah 5S

Bagi yang tak tahu, 5S ni kata ganda bagi seiko seiki syaiton..eh..silap..silap.. seiri, seiton, seiso, seiketsu dan shitsuke (nak lebih tahu baca sini). Konon kononnya aku nak wujudkan suasana 5S dalam lab ni. tapi, tak tahulah bila boleh siap..hehe.. yelah..barang banyak yang takde..mintak barang tu takde stock, mintak barang ni takde stock..mood yang super duper rajin pun boleh jadi malas kalau macam ni..haissh!   

Semalam aku baru beli barang sikit sikit..Pergi Kailan beli alas meja dengan pergi carik steaker bintik bintik (bulat bulat). See, majikan patut bersyukur dapat pekerja cemerlang gemilang dan terbilang macam aku ni. Beli barang pun pakai duit sendiri. (padahal nanti aku claim gak kat bos..ngeh ngeh ngeh).


Askar askar bekerja dengan semangat sekali..
walaupun 2 orang kat belakang cekak pinggang..(termasuk aku) hehehe!


ni pandangan dari sudut luar.


Malam tadi aku merengek rengek ajak cik pu pergi seberang jaya carik riben kat kedai A to Z (kedai jual barang barang wedding). Saja je ajak pergi kedai tu..sebab ada muslihat lain sebenarnya..haha! Dia dengan riang hatinya mestilah setuju je..nak datinglah katakan...apa yang tak setujunya....kan?    ngeh ngeh ngeh  :p


mencarik riben yang matching dengan alas meja tu. berpinau mata!

masa membayar duit sendiri.

kedai A to Z yang dimaksudkan.


 Dan............hasil setakat hari ini :


Perkembangan = penambahan riben.
Bahan untuk ditampal tampal statusnya tengah hantar pergi laminated.



Sebenarnya aku semangat 5S ni bukan sebab apa..sebab next week aku kena pergi kursus 5S..hehe..Oleh yang demikian, saja je nak wujudkan semangat tu lebih awal skit  dari orang lain. Baru ada banyak soklan nak tanya kat penceramah tu nanti..baru orang kata " wow..gah! gah! "..hahaha!   


Korang ada?


3 Action comment:

aishhh!!semgt nk p kursus sbb xdpt balek beraya...hakhakhak


tak ada....ada la whiteboard...penuh dgn jadual deadline...ehehehehhe


cik aja:
wehehehe..takpe,kita raya sama2 kat Peneng ni.

cik kazaztan:
kasi padam semua deadline yang ada..nanti mesti cantik whiteboard tu..hehe..

peace!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback