Bila nak kawen

Assalamualaikum semua & Selamat baru...

Untuk first entry tahun baru ni aku nak gedik-gedik cerita bab kawen-kawen. Biarlah gedik pun. Apa aku nak kesah. LOL. Tapi dunia yang real, aku macam brother-brother tau...taf...bhahaha.

Almaklumlah, aku kan baru balik bercuti & pegi kenduri sepupu rapat aku. Dah dia kawen, aku pun terasa macam nak kawen jugak je. Nasib baik aku bukan lelaki. Kalau tak dah lama aku pegi pinang 2-3 anak dara orang. wakaka..

cet! apa punya merepek da open speech aku.

Ok, selak next page.

Kenduri kali ni aku memang betul-betul terkesan. Mana taknya. Lepas je sepupu rapat aku ni kawen (kak Biha), semua makcik-makcik, pakcik-pakcik aku dah sibuk tanya aku bila nak kawen. Aku dah agak dah. Ni mesti terjadi. Bukan setakat makcik pakcik ayah mak aku pun dah sibuk cakap macam-macam pasal kawen ni. Siap dah plan-plan apa nak buat. nanti buat macam tu, macam ni..haisssh..tension betul..rasa macam nak kawen esoknya je.. T.T



Mungkin faktor aku ngan Kak Biha rapat sangat kot. That's why semua orang tanya. Tapi, kalau nak diikutkan, Kak Biha kawen umur 26 nak masuk 27 ok.. So, aku taklah dikategorikan sebagai umur yang wajib kawen sangat kan..? Umur pun baru 24 nak masuk 25..ada dua tiga tahun lagi la..wakaka..alasan terbaik je kan.




Sekarang ni pun aku tengah pakai inai kat jari. Pergi mana-mana mesti org cakap, "hai jari tengah merah lagi ni"..haisssh...Mana taknya. Dah malam berinai aku dengan Kak Biha je yang ada. Orang lain siap dah terbungkang tidur meleleh air liur lagi. hahaha. Dia siap terlentang terbaring bersedia nak dipakaikan inai. Aku apa lagi, syiok la pakaikan inai kat jari dia. Dengan jari jari aku sekali merah...huhuhu. (>.<)




Jawapan aku kpd soklan-soklan bila nak kawen ke apa. Senang je.

1) InsyaAllah, Klau ada jodoh ada la.. (ni aku jawab time aku baik)
2) InsyaAllah tahun ni. Tp tak tahu lg bila..  (ni time aku rasa bila nak buat gosip diri sendiri..bhahaha)
3) Esok!   (time dah gatai beno dah..wahaha)


Ok, korang bila pulak nak kawen?  Yg dah kawen tu, dok senyap-senyap ye..hahaha!



15 Action comment:

dah kawenn..tp leh dok senyap2...ada jodoh nnt kawen la...


sok....xsabaq nk kahwen pakai hiasan diri...lalalalal mak datinn yoouuuuu....haha


kazaztan team: dah ada anak 2 lagi u..bila nak tambah? hehe

anonymous : oooh..gedik ye kamu cik pu! wek!


will u marry me sawadikapp..hahahaha


da kawen nk mengada kat cnie jugak bley takk??

;p

kawennnn!!!sonokkkkk!!!!


ok..esok aku kawen...


huaaaaa T.T


aaa..aaa...aaa...no komen.


tapi jawapan yg akak selalu bg bila org tanya soalan tu ialah: sengih aje memanjang. hehehehe


jawab jer bulan purnama.. mcm jwpn i..
hahaha..


ehehehhee....


tanya la kt diorg,nak sponsor ker kamu kawen?kalau nk sponsor,esok gak leh kawen!!muahhhhaaahaha..


ramai pulak yang berminat bab kawen ye..mcm saya!

heheheh..


Ya Allah dicuppppp!!!!!!!! keciknyer dunia! kita sudah jadi sedara bau2 belacan la wei! pengantin laki tu kazen aku!!!


hah? ye ke?
yang pompuan tu cousin aku..

hahahaha..sedara mara la kita..
pasni boleh la mu belanja aku..hahaha!

weh..raya cina ni aku g ganu..majlis jemput menantu :)


haha aku la mentara kat sane ti!! jmput datang umah aku oke!!!


wokeh2..InsyaAllah, kita jmpa kat sana!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback