List Bulan 10

Classification : , ,

As salam & Hai semua,

Terima kasih ye kawan-kawan kerana masih melekat lagi kat Blog CH ni walaupun kadang-kadang isinya hampeh & langsung bukan ilmiah. waHAHAHA. Kalau nak baca bahan ilmiah totally bukan di sini ye kawan-kawan. Kawan-kawan boleh carik di perpustakaan. HAHA. Blog ni memang khas aku buat untuk merapu dan meraban. Kalau agak-agak masih boleh layan, silakan teruskan. Aku lagi suka. Selain tu, jangan lupa klik iklan ye kawan-kawan..(HAHA. ayat last ni yang penting sebenarnya..)


Ok. Kan aku dah cakap, totally merapu.

Cuak sebenarnya ni. Lagi 38 hari je lagi. phew! Tak lama dah, padahal ada macam-macam benda tak buat lagi. Ya Allah, permudahkanlah segala urusan dunia & akhirat kami..

Tanpa membuang masa lagi, mari kita semak-semak apa yang nak kena beli / buat lagi :

BELI
1. Baju Melayu Ayah & Afiq
2. Baju Nikah aku
3. Spa
4. Stem
5. Kek Kahwin
6. Bunga hidup
7. Aromaterapi
8. Hantaran sireh
9. Coklat sahaja - Hantaran
10. Barang-barang Coklat Homemade
11. Barang-barang Muffin
12. Gula-gula lolipop

DIY
1. Bantal
2. Cuci gambar 16 keping
3. Papan tanda Guestbook & take one
4. Centerpiece
5. Lipat2 kad kahwin


Ok, mari kita tengok Checklist untuk Cik Pu pulak. Biar dia berdebar-debar & berkobar-kobar nak padam list yang tak patut tinggal tu..HEHE

1. Beli Gelang
2. Sediakan Mas kahwin
3. Beli Al-Quran
4. Design Banner & Streamers
5. Design Guestbook
6. Kotak doorgift 150 pcs
7. Deko 7 hantaran
8. Amik Baju Nikah
9. Beli lens
10. Dan lain-lain yang aku tak dapat fikir buat masa sekarang ni..HEHE


Aku dah buat kira-kira dah. Perbelanjaan yang aku akan buat untuk gaji ni berkemungkinan besar akan melebihi ke tahap maksima petala ke lapan. Oleh itu, aku bercadang untuk menggunakan DANA KE2 untuk tampung mana2 perbelanjaan yang tak cukup. DANA KE2? Mana aku dapat?



Cik Pu





HUAHUAHUA..boleh kan abang?



3 Action comment:

cik adik...kalau banyak kad yang nak kena pos,pej.pos leh tolong copkan aje,awak bayar la ikut harga yang ditetapkan. takyah la bazir2 air liur nanti. tapi akak tak pasti minium berat/keping.


oooh..thanks kak atas informasi yg sangat berguna ni..kalau ada pape info/idea/benda nak kena peringat lg, bagitahu ye..saya budak baru belajar..hehe


Akak,

saya dah tanya Pej. Pos Kepala Batas. Diorang cakap, kalau nak pos kad kawen yg cop2 takyah letak stamp tu, kena p Pej. Pos Butterworth..kat Kepala Batas tadak. Then syarat dia mestilah sekali hantar 100keping.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback