Sepatutnya.... 9.11.12

Classification :

Assalammualaikum semua,

Sekarang ni aku tengah gigih menaip dengan hanya sebelah tangan kiri, manakala tangan sebelah lagi mem-bf anak, harap maklum. (multitasking) keh keh keh...

Kalau nak diikutkan due yg Dr bagi, hari ni adalah hari yang "sepatutnya" untuk aku melahirkan Irdina Zara, sebelum dia plan nak IOL hari tu. Tapi kita hanya mampu merancang kan...dan akhirnya Allah jualah yang akan menentukan. Dia lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita kan?

Fresh from Oven - After birth - 21.10.12


Masa mula2 Dr tak plan nak IOL lagi tu, aku macam rancang main2 dengan Cik Pu jugak la nak hold budak ni sampai esok..yakni 10.11.12 hehe. Kan ke cantik nombor ni..hehe..Tapi, siapa tahu..Irdina Zara nak keluar lebih awal  3 minggu dari tarikh yang sepatutnya.

Hari ni diam tak diam, sedar tak sedar, umur Irdina Zara dah masuk 20 hari. Oh, Si ibu pun of course dah masuk 20 hari berpantang. Ada banyak hari lagi kena bersabar dengan dugaan makanan. Oh, sadis.

Tidur gaya abah...muahaha


Tadi nurse datang rumah, check kesihatan aku & Irdina Zara. Hari ni jugak dorang timbang berat Irdina Zara. Terperanjat aku - berat Irdina Zara dah naik dengan cepat! Dari lahir hari tu, hanyalah 2.09 kg, sekarang dah 2.75 kg..Bagus Irdina Zara..bagus anak ibu! Ni berkat susu ibu yang Allah anugerahkan dan Alhamdulillah Puan Emak pun menyokong sepenuhnya hasrat aku nak bagi susu ibu selagi termampu. Cumanya kadang2 ada datang malasnya nak pam susu tu masih ada...haih!

Hari ke-20

Oh, sekarang budak Irdina Zara ni dah pandai mengamuk2 kalau lambat dapat susu. Dan akan mengamuk jugak bila kita selimutkan dia..tu baru selimut, apatah lagi bedung..nan hado! Pastu, dah pandai takmau duduk bawah sangat, nak suruh orang angkat dia..kalau tak, bersedialah tadah telinga dengar budak ni menangis dengan kuatnya. Kalau dia berak dan kita tak salin pampers dengan cepatnya, pandai bagi hint - uek uek uek..hai la anak...ibu nak ber-fb & berblogging pun tak tenang.. =D

Betullah kata orang...bila kita dah ada anak ni, rasa dia lain sangat. Hidup kita pun dah totally different. Dah tak boleh hanya pk diri sendiri dah, kena pk anak kecik ni sama...pape pun, adios!


5 Action comment:

keluar awal 3 minggu ehh...jrg sy dgr, tp pe2 pun alhamdulillah...baby sihat walafiat...comel, putih gebu


Congrats yer! :)


comeynye irdina,,hehehe,,

oh dah lain ye, mesti lg suweet kn life seorg ibu=)


ABAH IRDINA SOLEH

rindunyaa kat irdina.muka dh mcm abah dah..


terima kasih semua... :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback