Introduce to you...our Isti


Semenjak preggy ni..jiwa nak menulis macam dah pudar la pulak..

Sampai Cik Pu tanya " mana entry pasai 2nd baby?" 

Pastu tambah... "tak nampak pun kamu usap-usap perut kamu..tak excited eh pregnant 2nd baby ni?"

Hamboih kau bang..

Takkan tang usap perut tu aku nak kena panggil kot...

kahkahkah

........


Ok kawan-kawan yang aku sayang..

sebenarnya hari ni aku bukan nak bercerita pasai kandungan aku..

Aku nak cerita pasai anak angkat baru kami..*wink wink*

Pada yang tahu, tahulah..

Pada yang tak tahu, jangan sedih nooo..ni aku baru nak start cerita ni..

Macam yang korang tahu kannn..aku, Cik Pu dan Irdina Zara memang tak suka binatang..

Bukan tak suka..

tapi.....lebih kepada tak gemar @ sesetengah binatang tu aku geli...

Sedangkan Puan Emak & Encik Ayah kat Rawang yang bela rabbit berpuluh-puluh ekor satu ekor pun aku tak sentuh..

Bulu dia tu aku geli-geli sikit...


Tapi....

Pada satu hari Jumaat yang hening tak berapa nak hening,

Time Cik Pu nak amek aku balik rumah waktu lunch panjang..

Tetiba Cik Pu call aku & kata dia tengah stuck tepi jalan kat area mydin..

Katanya maybe ambik aku lambat sikit....

Err..apakah problemnya?

Dia suspect ada kucing ikut balik sekali....errrrr

Nak tak nak kena selamatkan jugaklah kucing tu kannn..

Skodeng punya skodeng, anak kucing tu dah tersepit dalam rim....

atau lebih spesifiknya lagi, break disc....phewww

Terpaksalah panggil mekanik bukak tayar kasi keluarkan anak kucing tu..






Time ni nasib baik Si labmate aku, Khairul ada jugak..

Dialah yang tolong arrangekan pasal kucing ni..

Nak harapkan aku dengan Cik Pu? tak dapeklahhhh..huahuahua



Kaki dia di-suspect fracture...

Tengahari tu jugak kami p carik klinik vet...

Tu pun nasib baik lepas dah jumpa one of Dr vet kat ofis kami ni, dia suggest p klinik vet kat SP..

Nak amputate kat sini katanya facilities x lengkap....haih

Carik punya carik....rupanya klinik vet ni area belakang Central Square Sungai Petani.

Kalau kita datang dari arah selatan, klinik dia belah kanan sebelum naik flyover belakang CS tu..

Bila dah jumpa kliniknya...Dr Sathia takde, just ada Dr Susan je..

Dr susan kata selalunya kalau kes-kes fracture macam ni, husband dia Dr Sathia yang akan amputate..

So, Isti terpaksalah kami tinggalkan kat klinik vet tu..

Lepas call Dr Sathia bincang-bincang pasal Isti, Dr Sathia kata dia akan amputate..

Dan offcos benda yang kami bincangkan tu pasai kos bla bla bla..hahaha

Aku : Dr, saya Diyana. Yang hantar cat baru lepas accident kat klinik sp u ni

Dr : Ohh ya ya..You langgar eh?

Aku : Bukan...kami tak langgar..dia masuk dalam rim..

Dr : You langgar la tu...kahkahkah *gelak berdekah-dekah*

Aku : ........speechless....... *cisss*

.....

Dr : Ok..kalau amputate, harga RM 250

Aku : Dr......mahalnyaaaa

Dr : Ya laaa..you means amputate kann? itulah harga dia

Aku : Haa laa..tapi ni bukan kucing kami... *hahaha..alasan*

Dr : Ya la ya la..saya bagi diskaun...RM 200 saja..

Aku : ............



Dan hari ini....genaplah Isti bersama kami selama 2 minggu...

2 minggu kau...walaupun katanya tak suka kucing kannnnn... *hik hik hik*

Tapi...part yang bestnya..semenjak kami bela Isti, Allah permudahkan segala urusan nak membela dia.

Kalau pergi petshop, depa akan tunjuk ajar bagi mandi, bagi makan, tengok jantina dll...

So, walaupun dia ada kekurangan, tapi dia tetap ISTImewa..



0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback