Houses Lightings

Classification :

Kita sambung cerita ke Houses Lightings..

Dulu-dulu sebelum aku jejakkan kaki ke Houses Lightings ni, ingatkan nama dia House of Lightings..

Rupanya Houses Lightings.. :]

Tapi..apa-apa pun bolehlah..asalkan kedai lampu kipas....ye dak?  

*hikhikhik*


Masa nak pergi sini..banyak betul dugaan..

Tersesat-sesat ke mana hala..

Dah lah kami dari Bukit Beruntung..

u know..Bukit Beruntung..jauh dari kawasan bandar..

So, nak keluar kl dah sejam..nak sampai sini lagi..kau bayangkanlah..dah berapa jam..tambah dengan sesat lagi kan..

Pergi pulak dengan Encik Ayah & Puan Emak..

Membara je orang tua aku kepeningan bila time sesat tu..

"Kalau kau tak beli jugak lampu kipas jap lagi ni..sia-sia je kita p jauh-jauh ni.."

Ok, fine...

(layankan aje..)

*hahaha*

.....


Masa nak pergi sini..kami ikut laluan sungai buloh..pastu masuk Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP)

Masa nak keluar tol ni yang kami tak tahu ni..

Tu yang terus tersesat keluar sampai jumpa Sekolah Sukan Bukit Jalil la, Astro la..

Rupa-rupanya..tu bukan jalan keluar dia..

So, kami U turn balik dan teruskan sampai nampak IOI Mall, Tesco, pastu jumpa 3 station minyak belah kanan..

Standby ke kiri - naik flyover ke Bandar Puchong Utama, then carik Balai Polis Puchong Utama..

Kedai dia betul-betul belakang balai polis..


kalau kau tak tahu jugak..silalah buat preparation google map @ pakai gps siap-siap..  :]

Bila dah sampai je kedai tu...hamboih..

bukan main happy lagi semua orang..

Terketor-ketor kepala masing-masing - bak kata orang pahang..hahaha


Memang banyak gila choices kat sini..


Naik juling mata aku...wutwutwut



Dan disebabkan kami aim nak carik downlight & kipas, so kita fokus apa yang perlu..

kemudiankan apa yang dipanggil "keinginan"

(tapi tak bermaksud tak payah tengok atau beli...wakakaka)





Bila kami buat perbandingan downlight yang kami nak tu antara Kedai Bright & Bright Enterprise kat Sungai Petani, nampaknya Kedai Houses Lightings ni lagi murah antara RM 0.50 - RM 2.00 / pcs

Tu tak masuk bulb lagi..baru casingnya saja..

Kalau beli casing + bulb..dia bagi diskaun RM 2 / pcs tak salah aku..

So..sesapa nak beli banyak..memang untunglah pergi kedai ni..

.....


Next..kita tengok 2nd keperluan.......Kipas

Kami budget kipas dalam RM1000+ untuk 5 kipas..

So, mostly 1 kipas dalam RM 150 - RM 250 ja..

Bila tengok kat kedai ni..takde yang fit in dengan bajet kami..

Ada tu ada la..tapi kami lebih prefer kipas kat kedai Bright & Bright lagi..

So, tak payah beli kipas kat sini..

....

Akan tetapi........tiba-tiba

(cececece...ayat tiba-tiba...)

terjumpa seketul baby fan


 Yang takde dalam bajet...mahupun list keperluan kami..

Macam cantik je macam lawa je kan kalau kita letak kipas ni kat dapur..

tiba-tiba kata kau.....kah kah kah

Terbeli jugaklah akhirnya...kannnn (dogaaaaaaan :P)

.......


Pastu...kita cuci mata lampu perhiasan..

Nak letak kat mana pun aku tak tahu..

Tapi..keinginan nak beli tu off course sentiasa ada..

Kau tengok tu...dah macam Mak Lampir dah aku..kah kah kahhh

Cik Pu berkenan kat lampu style ni..(yang dia tunjuk tu)

Kita kasik zoom in sikit :


tapi...aku biasa la kan..

Taknak sependapat dengan dia......kah kah kah

Dia kata lampu tu cantik kalau letak kat porch..

aku macam.......errrrrrr.......ok ke?

krik krik...krik krik...

Pastu...

taknak kalah..p la carik satu cadangan jugak...(nak jugaaaaaakkkk)


Dan keputusannya adalah......biarlah rahsia....

kah kah kahhhh

Kita tunggu nanti dah pasang..aku cerita lain..

......


Bila dah siap pilih semua...kita ke next part..

Kedai ni kira bagus jugak..ada sistem..

Bila kita masuk, ada staff yang entertain & ambik order..

Dah siap order...dapat no giliran

Ada bahagian check barang..cukup ke tak..setiap compartment ada ke tak..



Bila dah siap check semua, dah puas hati..kita ke kaunter asing.....bayar time




Yang tak bayar, tak payah risau..ada disediakan tempat duduk..


Duduklah situ diam-diam sambil selfie... :]


Yang tak duduk diam.....macam budak bawah ni..
 

Nasib baik family aku ikut sekali..

Kalau tak..tak tahulah apa hasil yang dapat..

......


Bila dah settle semua..tengok-tengok hari dah gelap kat luar..

tak sedar betul masa berlalu begitu pantasnya..(ayat clise)



Pulanglah kita bersama hasil tangkapan pada hari tersebut..



(semua harga lampu termasuk bulb)



(Next entry : Ikea Damansara)


Baca lebih lanjut : Our New Home Journey


1 Action comment:

Sis..nk tnya ok ke contactor abg saad..yg mn lbh ok...abg mie,saad atau kim


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback