sepasang sandle bertuah

Hari : Jumaat yang lalu (cuti).
Misi : Menjalankan research ke atas kasut kasut yang ada.
Tempat : TIGA shopping complex.
Peserta : Kami yang gagah : Aku, Si Teah dan Si Sharon.

shopping mall pertama - Jusco Bandar Perda
- masuk semua kedai kasut yang ada. lebih kurang 7-9 kedai.
- screening semua kasut yang wujud..berjuta juta rasanya.
- naik juling mata dibuatnya..rambang mata pun.
- kebanyakan kasut/sandle yang ada direka khas untuk perempuan perempuan sejati
- kami bukan perempuan tak sejati....tapi.....


Shopping mall ke 2 - Megamall Butterworth
- kat sini "agak" banyak pilihan.
- sana sini kedai orang jual jual kasut.
- banyak diskaun dan sale yang ditawarkan.
- kedai kasut pun lagi banyak yang dilawati..lebih kurang 10-11.
- lagi berjuta juta lemon kasut.
- ada yang tinggi macam zirafah.gemuk macam gajah.kurus macam cicak.
- tapi still ada yang tak menepati citarasi.
- time ni dah mengeluh ngeluh dah..separuh nyawa..almaklumlah puasa..hohoho


shopping mall ke 3 (terakhir) - Sunway carnival
- wow!
- cantik cantik!
- comfort pun comfort
- tapi...macam kasut makcik makcik...haisssh!


hmmm..puas ati!
takde word "tinggi" "tinggi" lebih bagus.
kang dibuatnya terseliuh sana, terseliuh sini..sapa nak tanggung?



Comments

Eman said…
pompuan mmg klau cari kasut bersungguh-sungguh en?
HAHA, sama mcm my mom.
duhh. rindu mak.
missdicup said…
aduhai..termasuk hang,dah 4-5 orang samakan aku dengan mak dia..apakah?

haisssh!