kerja kosong

pernah tak korang rasa satu masa tu, korang macam dah tak semangat nak kerja?

pernah tak korang rasa nak berenti kerja, then buat benda lain?

benda lain tu macam..belajar full time ke, kerja tempat lain yang lebih selesa ke..bukak bisnes ke..

korang pernah tak rasa macam tu? pernah tak?  huhuhu.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Di satu hari selasa yang damai, aman, nyaman lagi tenang,
Kami, sekumpulan pekerja yang selama ini bekerja dengan ikhlasnya, bekerja seperti biasa dalam lab.
Buat buat ada kerja walaupun kadang kadang hakikatnya tiada.

Tiba-tiba...

Persekitaran bekerja kami terpaksa bertukar ke wajah baru. (baru tak semestinya cantik).
Daripada mood happy bekerja, semangat itu hilang langsung.
Rasa mahu berhenti serta merta 24 jam tanpa notis.

Macamana nak bekerja kalau lab kami dikelilingi partition / cubical meja meja bos?
Tiba tiba mood bekerja ikhlas kerana Allah yang aku ada selama ni dah jadi takde.
Dan semangat berkobar kobar datang ke tempat kerja pada setiap hari merundum serta merta.
Tak tahu hilang ke mana.
Daripada aku seorang yang "agak" rajin, bertukar menjadi malas serta merta.
kenapa mereka mereka macam tak percaya kami?


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

korang ada kerja kosong tak kat luar sana?

aku nak apply.

jadik suri rumah tangga sepenuh masa pun takpe..aku sanggup!

muehehe.

Comments

Kazaztan Team said…
kira dah nekad tu...hrp2 ada yg menyahut seruan tu
:: aJa :: said…
ape lagik cik PU..
dicup dah mintak kerja suri rumah tangga dah 2..
hehehe...~~~
pizet said…
uiii keja tepi meja bos...x rela
missdicup said…
rasa macam selalu diperhatikan..

aduhai..

geram..geram..geram! grrrr~
dila sayang naz said…
dikelilingi yg x tahan tu....
benti keje je la.....
hahahahha