Memborong hadiah (Edisi jahat)


Assalamualaikum semua!

Semenjak dua menjak ni banyak betul kad jemputan kahwin datang rumah aku. Dari Grik ada. Dari Jitra ada. Tak tahu nak pergi yang mana satu. Dah la tarikh sama -25 hb. Aku tahulah time tu baru lepas dapat gaji. Semua pakat nak buat kenduri. hahaha. Aku pulak yang naik pening nak pilih mana satu yang nak pergi. Kang tak pergi kang rasa bersalah pulak kat kawan tu. Kalau pergi yang ni kang kenduri kawan sorang lagi tak dapat pergi. Takkanlah nak pergi semua tempat kenduri. Mati lor. Almaklumlah..i ni kan baik dengan semua orang..wakaka..tetiba!  (-.-')

Ok, di musim bulan tengkujuh & kahwin-kahwin mengawan  ni, banyak jugaklah duit perlu diperuntukkan untuk beli hadiah ye dak. Takkan nak datang rumah orang dengan tangan kosong je. Bak kata orang-orang melayu, tak manis dipandang orang..wakaka. Kot kalau dah siap share-share ramai-ramai dalam office, ok la..sep budget sikit. Macam cerita aku yang memborong hadiah (Edisi pecut) tu la. Semua kasi duit, sorang pergi carik hadiah. Tapi dalam kes aku, bukan aku sorang. Aku berdua dengan Cik Pu. lalala... (-.-')

Tapi.

Kalau agak-agak member baik kita sendiri yang kahwin, takkan kita nak harapkan duit collection jugak ye dak. Kalau aku, segan sikit la. Tak tahulah kalau korang macam mana. Oleh yang demikian, masa aku pergi beli hadiah Cik Puan Hajar hari tu, aku carik sekalilah dengan hadiah yang aku berhajat nak bagi kat dia tu. huahuahua. (-.-'). Sampai sekarang aku masih tertanya-tanya. Dia dah bukak ke belum hadiah tu. hahaha. Malu pulak nak jumpa Inche Hafiz selaku husband dia.. haissh.

Korang agak-agak aku bagi apa?

Cuba teka.

.......

......

.............

Tak dapat teka? Otak blank? 

Ok. takpe-takpe. Ni bukan soklan SPM pun. Tak wajib jawab. 

heh! (-.-')



aku bagi ini!


cantik tak? cantik tak?
Aku balut pakai riben je. Yang bunga-bunga tu kotak readymade.


Ni kad dia. Aku siap lukis-lukis lagi..wakaka.
Semangat betul!


Ni la hadiah dia. Apa? Apa? Apa?   (-.-')


Taraaaaa......hua hua hua...larikkkk~


Aku pilih sendiri.



Mula-mula tu malu jugaklah nak pilih. Bukan malu sebab apa. Aku pun tak pernah ada baju-baju seksi macam ni. Aku kan rock! wakaka. Pastu aku mintaklah pendapat Cik Pu.Kalau nak ikut Cik Pu pilih..haduyai..Lagilah pulak...out of fashion..wakaka. Ada pulak suruh beli yang jarang-jarang..mak mak orang betullah budak ni.. (-.-') Kalau yang jarang-jarang tu, aku pun geli nak pakai. Apatah lagi Cik Puan Hajar..hahaha. tapi tak tahulah kalau-kalau lepas kahwin ni dia tak kisah..hahaha ---tet---

Kalau nak ikutkan, ni taklah jahat sangat. Aku boleh buat benda yang lagi jahat..korang nak tahu?

Ok. Hari Isnin ni jom kita bukak radio hot fm. Aku kasi hangit satu budak kerek ni..wakaka.


puas hati.



Comments

:: aJa :: said…
dushhhhhhhh!
aisey mennnn dicup..
malu..
wakakaka...
missdicup said…
kah kah kah.

dah bukak ke belum?
najwa's said…
ngeh3..bunga2 chomel pulokss.. tak romantik!
aja : haha sila pakai dgn gaya menggoda okeh.. :D
missdicup said…
eeee...u nak ke yang jarang-jarang tu..?

ok. nanti time wed u, i belikan..


ngeh ngeh ngeh
pizet said…
len kali beli yang jarang lagi...hahaha (gelak jahat)
missdicup said…
ok..ok..len kali wedding najwa aku beli yg jarang2..baru urmmpp..kih kih kih