Penang 3D Trick Art Museum


Lepas p area Perak sabtu tu, keesokkan harinya kami jalan-jalan area Penang pulak..

Kami keluar pun tak begitu pagi, so terus carik makan tengahari kat area Batu Maung, sebelah laut.

Lepas makan, singgah SPICE sat, tengok Furniture Exhibition.

Rasa macam tak fit dengan hati memasing, moh la kita membawa diri ke tempat lain...

mana tak fitnya...sekarang ni takde pun aim nak beli furniture..so memang tak fit la kannn..

.....

Next, kita ke Penang 3D Trick Art Museum.

Kalau nak ikutkan...senang je jalan nak mai sini..

Museum ni dekat je dengan Padang Kota Lama..

Kalau dari bulatan kat feri tu.. amik pukul 12 dan terus je..sampai nampak Hong Leong Bank belah kiri, then terus masuk lorong belah kiri tu....



Tapi, biasa la kann..dah kata 1st time baru nak p..

Pastu dari area Batu Maung nak ke area Padang Kota pulak..memang meracau jugaklah nak mencari jalan..

Tapi...alhamdulillah akhirnya sampai walaupun dalam kepayahan..

(dan yang paling best...tanpa kata-kata makian... - sebab Cik Pu yang drive...hahaha)




Harga masuk untuk sorang pemegang mykad : RM 15 sorang

Kalau ada student kad, dapatlah : RM 10 sorang

Kalau kanak-kanak 2 tahun ke atas (kalau aku tak silap) : RM 10 jugak


Museum ni bukak Isnin sampai Jumaat : 9.00 pagi sampai 6.00 petang

Kalau Sabtu, Ahad atau Public holiday : 9.00 pagi sampai 8.00 malam



Keadaan sekeliling museum...just bangunan-bangunan lama yang macam ditinggalkan..



Museum ni ada 2 tingkat, ground floor & 1st floor

.........


Dan disebabkan ni museum 3D Trick Art...tak lain dan tak bukan misi utamanya mestilah untuk kita bergambar kan?

Moh la layankan gambar-gambar yang tak berapa senonoh dari kami....(hahaha)


Abang beca...abang beca...di tengah jalan..cari muatan untuk mencari makan..



Yang ni tak sedau diri namanya...dah tua2 pun nak join main gasing..



Mak budak berlakon jadik budak..ngeh ngeh ngeh


Lepas naik beca..kita naik sampan pulak



Pastu...ada pulak orang berhajat jugakkkk nak bergambar buat-buat lemas gamaknya....

tapi tak nampak real sangat....hahaha



Lepas naik sampan....kita naik bas plak..p mana pun tak tahu..



Pastu naik kereta kuda plakkk


Irdina, abah dan bird-bird-nya...


Dah tak reti dah nak bergambar macam mana ni...hahaha



Naik cable car ke Bukit Bendera not in real...muehehe



Terbang membawa diri...

hai bang, lain macam nau cara ekau peluk pakcik tu..muahaha


Kalau la binatang ni real...mahunya nak bagi macam tu..

lari jauh dah kot aku...hahaha


Mula-mula kami amek gambar Irdina dok belah kiri, tapi perbezaan kebesaran dia tak berapa nak obvious...ingatkan tak jadi..

so, kita try, adjust & tukar posisi....


Barulah nampak...... 

(korang faham tak apa yang aku maksudkan?)


Dua pelakon extra....

boleh la..boleh la.. (lagak Jajit upin ipin)


Nak jugakkkkkkkkk....hahaha


Irdina dah malas nak layan omak eh yang suka bergambar...hahaha



Bukan omak eh yo suka bergambar....bapak eh ponnnnnn nak jugakkkkk



....takut....takut.....


lagi la betul-betul takut...hahaha


Naik basikal takmau turun....jenuh abah dok pujuk soh turun...



....miow...miow...



Ni tak payah p zoo negara pun dah boleh jumpa panda..

Boleh dok sebelah-sebelah lagi kauuuuu



Baru keluar dari mulut ulau.... (nasib baik hidup kannnnn)



Encik Ayah yang nak jugakkkk amik gambau...



Pastu ada jugak yang nak merasaaaaa...



Pastu penat dok bagi arahan kat camerawomen yang tak bertauliah..



Pastu surrender....hahaha



Aaaaaahhh...takutttttttt....



Budak Irdina & ibu gojes dia buat aksi berenang...

dah macam apa aku tengokkkkk...hahaha


Larat ke Orang silap mata tu nak angkat Cik Pu? hahaha



Ahhhhh...keluar kau...keluar kauuuuu



Aaahhh...keluar kauuuuu... (versi 2)



Black man with the blue shirt....hahaha


So, sesiapa berminat nak p terjah museum ni, boleh la p ke :

Penang 3D Trick Art Museum
10 Penang Street
10200 George Town, Penang
Phone: 04 263 1628


Comments