kerana mulut...

Assalamualaikum semua...

kenapa lately aku rasa macam tak bersemangat ye? Nak tulis entry pun mood lari. Zero & takde langsung upaya nak mengetuk papan keyboard. Rasa macam...hmm..ntah la..susah nak cakap. Kurus pun makin kurus. nak kata ada masalah? memanglah ada. semua orang pun ada. Tapi orang lain maintain je..naik lagi ada..aku jugak yang makin kurus..  T.T

1000 orang aku jumpa, 998 orang akan kata. Eh eh kenapa kau kurus sangat ni? Lagi teruk lagi, minggu ni bukan setakat makcik kat Restoran RZ tu je. Pakcik Guard tempat kerja aku ni pun tanya jugak. Saya ingatkan siapalah tadi. kenapa kurus sangat ni? kamu ada penyakit ke?  (-.-') 

....penyakit?

Aku sebenarnya malas nak fikir kata-kata orang ni. Kalau lagi banyak fikir, mahu binggung jadinya. Tak jadi buat kerja. Tapi...kalau tak fikir, siapa lagi nak fikir..kan? kan?

Betullah kata orang tua-tua. Kerana pulut santan binasa, kerana mulut badan binasa. Susahkan kalau orang yang kita percaya untuk simpan rahsia kita tapi dia bocorkan. Disebabkan dari mulut dia, semua orang tahu benda yang kita nak diamkan. Disebabkan dia, semua gosip & fitnah terjadi kat mangsa yang tak berdosa. Yang menjadi mangsa nilah yang kesiannya..tension..Rasa macam...  urrrgggh..geram.. *asah-asah pisau*

Dan lagi satu hal pun macam tu jugak kat orang yang suka bawak rumours. kenapa ye suka sangat sebarkan benda yang ntah sahih ntah tidak kat khalayak ramai? kenapa tak pergi sendiri kat empunya badan & tanyakan hal yang sebenar? kenapa mesti tanya kat orang lain dulu, then buat assumption sendiri, pastu sebarkan lagi kat orang lain pulak. kenapa ye? Ke memang manusia memang macam ni?   (T_T)

............ke aku yang bersalah?




hmmm..aku pun takde jawapan.


Yang kecewa,

6 Action comment:
Sharon Anne

urggghhh siapa tu? sabar ye...


hehe..xde sape2 la sharon.. :)


adalah orangnya tu..hehe


ala, sedihnya bucuk2 ni. bertabahlah yang..


dude,
manusia nie uni kot..=)
mcm2 perangai ada..ko bersabar ajerlah...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback