Projek 14 Mac 2011

Classification :
Assalamualaikum & salam sejahtera..

Aku tak tahu nak start dari mana.
korang layankan jelah ye.

Masuk tahun baru hari tu, aku & cik Pu buat one step forward dalam perhubungan kami.
Dia bercadang nak bawak family dia jumpa family aku.
Mula-mula tu, kalau ikut cadangan aku, aku just suruh cik Pu datang merisik je.
Tak payah bertunang-bertunang ni.
Jimat cost pun jimat. Mudah pun mudah.

Memandangkan ayah aku bercadang nak ikut adat jugak, aku pun terpaksa akur.
Cik Pu? Dia tu jenis tak kisah.
Bertunang pun bagus. Tak bertunang pun takpe.
Pendek kata, dia serahkan pada pihak aku.
Memandangkan aku akan dirisik & ditunangkan, ayah request 2 cincin.
Merisik satu. Bertunang satu.
Haissh..demand jugak Encik Ayah ni.

Sebenarnya orang pertama aku bagitahu benda ni adalah bff aku.
Niena Shalim nama dia.
Dia ni bff aku dari tingkatan 2 lagi.
Dan kalau korang nak tahu, dia jugaklah pakar motivasi aku.
Dia bagitahu aku macam mana nak slow talk dengan si buah hati yang jenis "cool" ni.
Amik course kaunseling kat upsi-lah katakan...mestilah teror..ye tak?


To be continued..
0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback