Turun lagi

Assalamualaikum & salam sejahtera semua..

Hari ni macam yang dah dijadualkan Dokter hari tu. Aku kena pergi klinik amik darah. Kes nak buat full medical check up tu la. Pagi-pagi lepas punch card terus aku terpacak depan klinik. (punch card kitorang still tulis nama kat buku lagi..huahua!). Tengok-tengok klinik xbukak lagi..bukak pukul 8.30am sharp..wallawei..semangat betul aku.. (-.-') Terpaksa balik lab dulu, lepak-lepak kat lab.

Punch 8.40am aku terus jalan kaki p klinik. Suasana klinik ok. Tak ramai orang. Makanya x payah la nak tunggu-tunggu turn nama kena panggilkan. Nurse amik darah pun macam biasa, ikut procedure biasa, amik darah aku empat tube untuk semua test. Lepas amik darah, tunggu kejap, sebab aku komplain nama aku ejaan dia salah - pantang weh!  Ohh..kat sini takde pape yang menarik untuk diceritakan.

Yang menariknya di sini. Tarik nafas.

Sebelum keluar klinik tu aku request nak timbang berat. Yelah. selera dah ada. Semalam asik rasa lapar je (ni yang normal). Mesti berat aku naik dari minggu lepas. Aku dah makan banyak. Malam tadi siap makan telur dadar segala bagai lepas makan nasik..yeah, i'm back to normal!

Ku sangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengahari. Ukur punya ukur..Berat jadi 43.3kg..waaarrgghh! Seminggu turun 1 kg..Semua akak-akak kat klinik tu kata best la..berat turun.



Ehem...Best?

Aku stress tahu..stress bila berat turun lagi. Tak naik-naik. Stress bila semua orang tegur aku nampak kurus sangat. Stress bila orang kata muka aku nampak pucat & x bermaya. Stress bila abang pasar malam hat yang jual ikan kata aku kurus sebab putus cinta. Stress bila orang kata aku diet & cut makan. Stress bila mak kata aku tak cukup duit nak makan. Stress bila orang keliling kata aku kurus sebab sibuk pk nak kawen. Mulalah semua spekulasi kenapa aku kurus menjelma. Kesimpulannya...aku stress...tahu?




p/s : cik pu pun sakit jugak..bp naik mendadak..huahuahua! (T_T) -sakit orang tua.

2 Action comment:

wahhh...bagunnyela kalau leh kurus mcm nie...sis pulak makin hari makin memontelkan diri..haha..eh silap..huhuhu..lupe plak,haiii...new reader..


hehe..

ok..thanks sis..sebab sudi jengok blog saya yg x seberapa ni..hai sis..selamat bkenalan..

*kenyit2 mata*


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback