Cuci rumah baru

Classification :

Sepatutnya...sebelum cerita Pindah rumah tu...aku cerita cuci rumah dulu..

Tapi ni dah terbalik la pulak..haha

Takpelah..pandai-pandailah korang imagine mana datang dulu mana datang kemudian..

heeeeeeeheeeeeheeee (peace!)

.......

Setelah renovation "agak" dah nak siap...aku dengan Cik Pu cepat-cepat plan pindah rumah

Tapi...sebelum nak pindah rumah tu, of course la kita kena basuh rumah dulu..ye dak

Rumah lepas reno memang sangat-sangat berdebu plus bersimen..

Padahal..buat reno bukan banyak pun..debu je yang banyak..

Tak sanggup mak jemah nak menghadap debu simen yang tebal tu..

So, mak jemah mintak belas ehsan Cik Pu tolong carikkan orang bersihkan debu-debu tu..



Maksudnya...dorang tolong bersihkan untuk 1st time..

Pastu..next day tu kami bersihkan sekali lagi untuk 2nd time..

Tu pun...masih berdebu lagi rasa lantai sampai sekarang walaupun dah cuci bertime-time


T_T




Alat-alat nak mencuci rumah punnnnnn nak mencecah RM100+

Tu pun tak termasuk tambahan berbotol-botol asid nak cuci tiles tu lagi..

Nak masuk rumah baru ni betul-betul rasa duit mengalir macam air..

Orang kata..macam kawen sekali lagi..

-tu orang katalah kan..bukan aku kata..hahaha

Tu tak masuk kos upah ahkak-ahkak yang kita mintak tolong cuci untuk 1st time tadi..

Kalau ikut dorang, dorang soh bagi ikut ikhlas hati je..

Nak bagi sikit sangat pun macam tak sampai hati jugakkk..

Dorang dah memberus, mencuci, memop me-segala-galanyalah!

so...kami bagi dalam RM150++ untuk 2 orang untuk sehari

Hmmm..ok kot?

>.<

Kalau sesiapa nak mintak ehsan ahkak cleaner tu, korang boleh contact :

017-4786150

Tak silap aku..nama ahkak tu Kak Siti..pape hal..try la call dulu... :)

Dan semestinya area di Kepala Batas, Pulau Pinang

.......


Lepas dah cuci dalam 2-3 hari tu...dan dah agak lantai tak bedebu sangat..makanya..

bolehlah packing barang di rumah sewa 

dannnnnnnn

Kita PINDAH!



Tapi...sebelum pindah rumah tu jangan lupa p beli & tempah langsir pulak..

Nanti orang dari luar rumah skodeng kita yang kat dalam pulak..

hehehe



So, next entry : Curtain / langsir baru


Baca lebih lanjut : Our New Home Journey


0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback