Gambar Kad Nikah


Hai semua,

Semalam aku shortlist-kan apa yang kena buat sebelum balik cuti ni. Antara senarai yang masuk list adalah gambar untuk Akad Nikah. Mula-mula tu aku konfius jugak. Diorang nak gambar ke tak ni? Gendut si member aku tu pesan kena ada banyak gambar. Tapi Tok Kadi yang hari tu aku jumpa kat Masjid Bukit Sentosa tu relax je, tak cakap apa pun...haih..konfius konfius. Ke ikut negeri?

Makanya, bila difikir-fikirkan balik, lebih baik aku prepare awal-awal. takut last minit dia mintak nanti, gambar pasport mana pulak yang aku nak tibai kan. So, aku pun teringat. Masa dulu ada photografer kat tempat aku kerja ni pernah amik gambar passport staf sorang-sorang. Cik Pu kan dok sebelah je dengan ofis dia, makanya mintak sajalah softcopy, nnti aku cuci kat luar/Cik Pu cucikan. Tak payah shoot banyak2 kali. Sonang cheghito den! Jimat pun jimat!

Bila Cik Pu dah berjaya amik, dia emailkan kat aku. Last-last aku fikir, tak jadilah pakai gambar passport tu. Banyak sangat perubahan kot.....huahuahua!


Kenapa?



Tak percaya?



Ok, Jom tengok ---------






(siap ada double chin lagi tu...hehe)



Aku reply email Cik Pu balik...

Aku : hahahahahahahahaha....takmau la......gambar ni gemuk! hahahahahahaha
Cik Pu : Gmbr ni la sy mula-mula kenai kamu yg gelak2 tu...hahaha

Cis!



Oh...patutlah time ni semua orang tegur aku dah berisi la, apa la...Ingatkan depa main-main je....hahaha!



Comments

CitarasaKu said…
Asalamualakum

Rmh di Sp.Height tu jadi beli ke. Lepas baca bab rumah tu dari blog awak saya bergegas cari lokasi walhal ianya hanya berdekatan dgn rmh saya. Sekarang saya telah pun menjadi warga Sp.Height.
missdicup said…
wah, bagus! bagus!