Jawapan teka teki dunia


Hai semua,

Hari ni aku Emergency Leave (EL). Terpaksa. Nama pun EL kan, of course la terpaksa. HAHA. Pada mulanya takde niat pun nak EL, cuma nak amik beberapa jam kejap je dari waktu kerja, tapi tak berjaya. Ada benda lagi penting yang harus aku settlekan hari ni jugak. Tak boleh tangguh2 ke hari lain dah.

Ptuih! Payah betul nak cakap bahasa bunga2 ni.

Ok, kawan2 yang aku sayang, InsyaAllah dan Alhamdulillah dalam bulan 11 akan datang korang akan jadik makcik & pakcik yang paling goges sekali dalam dunia. Ok, bahagia semua? HAHA. Tadi aku pergi Klinik Kesihatan (KK) Kepala Batas untuk buat check up & bukak buku merah. Check up tak check up sangat la, lebih pada confirmation. Kalau nak ikutkan, dah banyak kali aku buat UPT, tapi macam ada yang tak jadik dan ada yang jadik tapi aku tak yakin. HAHA. Boleh pulak tak yakin kan?

Punyalah lama. Pagi aku pergi KK tu just nak confirmkan UPT je. That's it. Pastu bila nak proceed bukak buku merah, diorang suruh mai petang pulak. Haih. Nasib baik rumah aku dekat. Dan jugaklah balik rumah masak-masak dulu. Kalau jauh macam mana? Tak ke "mencabar kesabaran" tu namanya? Kang tak pasal-pasal dari pregnant tak jadik pregnant pulak kang. (-_-') HAHA.



Cik Pu kata ni bukan Buku Merah, Buku Pink. kakaka
"Jom p buat Buku Pink...."


Sekarang kandungan baru 5 minggu 6 hari. Ada lagi banyak bulan & minggu nak tempuh. Due pulak 09.11.12. So, banyak lagi yang boleh buat & prepare. Aku ingat malas lagi nak beli apa-apa sampai la masuk bulan ke 5 ke. Tapi, pk2, tahan ke nanti tengok baju comel2 murah2? HAHA. Tu semua, kena tengok pada keadaan. Nak kena tengok pulak, manalah tahu bakal Puan nenek & Encik datuk dia nak sponsor pape ke. HAHA. Kalau ada bakal makcik & pakcik dia nak sponsor pape, kami sedia menerima. Kata paling goges sekali dalam dunia kan? HAHA

So, lepas ni update perkembangan preggy pulak la kot. Cerita2 kawen lupa terus, sebab tunggu gambar dari Cik Pu berkurun lama tak dapat2. HAHA. So, sape ada petua ke, nasihat ke, atau pape perkataan berguna untuk preggy mom, bolehlah share dengan aku. Aku zero knowledge dalam hal ni. Kalau dalam bab proses2 pembentukan tu, aku pandailah. Eh.





p/s : Syud, ko memang teror dalam bab teka meneka ni kan. haha!


Comments

Aimi Zafira said…
kak diyana n abg naem!congrats utk rezeki yg tk trnilai ni!alhamdulillah. tumpang happy utk both of u:D
Hehe..ape lg yg ko nk expect dari wanita yg baru kaweb beberapa bulan..xkn nk expect ko dpt umah baru kot..hehehe
aimizawami said…
tahniah diyana:-)
Doktor Hospital Kepala btas. said…
tahniah yee wat pn dicup dn cik pu..moga2 akan dikurniakan anak yg comel mcm bapak dia..hehehe
niEna sHaLim said…
weeeehhhhh....
mcm aku plak yg tak sabar2 kannnn...
gile ko, sapa tak nak jadi makcik plg goges kat dunie nieee...hehee i will be the oneee....babyyyyy !!! dok dlm perut ibu@mama@umi@mummy elok2 ok !!!! :))
najwa's said…
"kalau dalam bab proses2 pembentukan tu, aku pandailah.." <-- motip ayat nih?? ;p

tahniah mama!
Sharon Anne said…
I miss you a lot!
Hajar Ishak said…
tahniah adik diana!