Homedec 2014 Part 2

Classification :

Bersambung dari entry HOMEDEC 2014 hari tu, hari ni kita bagi lumpsum kesudahannya cerita Homedec 2014 ni..


ko ingat....kontraktor je boleh bagi lumpsum-lumpsum? 

aku pun boleh laa....kah kah kah

......


Hari sabtu lepas, kami tiga beranak merajinkan diri ke sebelah pulau dengan hajat nak meninjau-ninjau..

apa benda mata boleh jamu..

apa barang boleh beli..

berapa duit boleh habis..

Punyalah excited....pagi-pagi buta dah bersiap..

rupa-rupanya Homedec 2014 tu start pukul 11.00 pagi daaa..  

^_^

.....

Bila dah nak dekat-dekat sampai area SETIA SPICE tu....jakun kejap..

Biasalah..orang jarang sekali ke sini la katakan..

wakaka




Dah excited-excited tu....sekali..car park pulak takde..penuh katanya..

Padahal rasanya dah pagi sangat dah kami sampai tu..

Pusing punya pusing..alhamdulillah jumpa jugak park cantik punya..

Tapi kat luar kawasan SPICE tu la..

takpelah..janji tak menapak jauh sangat..  :-]

Masuk bangunan je..terus jumpa banyak booth..

Pencarian dan mata mula melilau-lilau..

Tengok apa yang menarik..


Ada pond...

ehem ehem...sesuai sangat untuk my lab colleague (you know who you are! :P)




Ada jual bed sheet murah..

Hari tu Akemi ada sale gila gempak..sampai 90% less..

tapi.....apakan daya...Cik Pu dah geleng-geleng kepala dah..

ok, fine....lain kali. 

mihmihmih



Pastu...banyak gila offer downlight LED..

geram je kitorang tengok..macam nak ambik..

Tapi...bila check-check balik...ohh..kedai kat SP hari tu lagi murah..

tak perlu gelojoh.....tak perlu...

.......


Kipas pun sama..banyak offer..

memang rambang mata uolss!

Ada offer kipas brand NSB sampai RM289 for 2 pcs..

Ada jugak Sec offer kipas 1st - RM189, kipas 2nd harga jadi RM99

Pastu...reverse fan brand Beebest harga dalam RM220-230 satu..



semua siap ada warranty 3-5 tahun lagi.. 

argghh....meronta-ronta hatiku..

(-_-')


Pastu....berkenan jugak kat kipas macam gambar atas ni...

feeling-feeling boleh letak kat dapur la kan..

sekali tanya harga..

mak aih...RM1000++

Nasib baik cantik...hehe

Selain tu, ada jugak booth cat..segala jenis cat ada..

kau cakap je apa pattern nak..

Nah!

  


Dan...sambil menyelam...kita tangkap ikan..

Ambik inspiration untuk deko rumah baru nanti..

Berkenan aku dengan empat frame kat belakang tu..

Rasa macam nak request kat Cik Pu soh buat 1 set tampal kat umah..

Boleh tak abang? 


bolehbolehbolehbolehboleh

tak dapat bayangkan kalau Cik Pu ada misai macam ni... auuuwww!


Haip...Dina....can't...kita tak boleh ada misai....huduh! 

.......


Tu baru round satu level je..dah macam-macam offer..

lenguh nak berjalan dan melayan..

Next..kita p level 2 pulak..


Level ni mostly jual barang-barang elektrik, keperluan dalam rumah dan perabot

Banyak syarikat-syarikat besar mai buat offer..

Ingat nak p serbu booth Philip....nak usha downlight..

Tapi depa tak bawak plak downlight..

Semua tv & peralatan audio je..hukhukhuk

takpelah...kita sambung jenjalan cuci mata sajalah..

Ada jugak offer mixer..sesuai untuk pembuat kek tegar..

aku? belum kategori tegar lagi....so, tak perlu.. 

^_^


Terbekenan pulak dengan meja hitam ni..

Sesuai kalau buat meja study + meja kerja..simple yet nice..

Tapi..meja ni tak jual la pulak...hahaha



Pastu ada booth Coway..

Boleh beli cash terus - RM2300+ kalau tak silap..

atau kita boleh buat sewa beli..RM110/month selama 2 tahun..

kalau lepas 2 tahun nak teruskan...bayar sampai 5 tahun je..pastu mesin tu jadi hak milik kita terus..harga termasuk service selama 5 tahun - kalau tak silap.

Menarik..menarik..

Pastu ada jugak ampaian idaman tak idaman sangat tu...

Tak tahu ok ke idak harga yang dia offer..tapi nampak macam menarik je..

RM90 for 6.5 feet punya..

Ingat nak terus rembat je..

Tapi kami tak ambik pulak actual ukuran laundry area..

Makanya..terpaksalah hold dulu pembelian ampaian tersebut..




Jalan-jalan lagi...jumpa booth jual benda alah ni...


Cik Pu cukup berkenan...senang katanya, praktikal....unik pun unik..

Tak payah letak sabun. clorox, segala mak nenek yang bahaya kat bawah..

Bahaya..Dina boleh ambik dan main...

So..Cik Pu kata..solutionnya adalah pakai ni..

Takpe..dah ambik no contact..bila-bila boleh p kedai dia.


KM Living Sdn Bhd
17, 1st Floor, Lorong Teras Jaya 9,
Kawasan Perindustrian Ringan Teras Jaya,
13400 Butterworth,
Pulau Pinang
kmlivingsb@gmail.com
6017 9618854
6012 4808854

Harga dalam RM 275.00




So...kesimpulannya...aku kami suka ke Homedec!



Baca lebih lanjut : Our New Home Journey


0 Action comment:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback