Household Bill Binder


Hari tu aku ada gebang pasal Household Bill Binder kan..

So, setelah berjaya tak berjaya sangat..marilah kita meng-reveal hasil kerja kita yang tidak seberapa ni..

kah kah kah

Sedih sangat ayat kau kan!

*Lempang lajulaju*

........

Sebenarnya...lama dah nak buat benda alah ni..tapi memandangkan aku kekangan masa..

ketiadaan mood...

kekangan kewangan...

dan semua alasan -ke nya tu lah...kannn

At last..dapat jugak laksanakan..

Padahal boleh je push diri..tapi dah kata malas..apa pun tak boleh!

kah kah kah

.....


Berbalik kepada tajuk...

Household Bill Binder ni aku wujudkan atas dasar rumah dah semak samun dengan bil yang merata-rata..

Pergghh...bukan dalam rumah je merata, kadang-kadang dalam kereta pun ada..

Budak Dina ni pun kadang-kadang bukan kira..semua dia nak gigit masuk mulut..


siapalah yang punya kerja tu kan...

*pandang Cik Pu*

......


Atas inspirasi beberapa blog organizing....aku wujudkan jugak..

Banyak sebenarnya kita boleh tiru dan apply-kan kat kita...

contohnya macam :






Selain dari blog organizing, aku ada jugak dapat daripada benda-benda sekeliling..

terutama kat tempat kerja..

almaklumlah..kat tempat kerja iols kan ke arah pensijilan 5S.. 

(ke dah dapat sijil kot?) kah kah kah


Bilik Dokumen..


Fail 5S


 Disebabkan takde mesin laminate...kita buatlah apa yang patut untuk nampak macam laminate..

nak jimatlah katakan..

*hehehe*

sap sap soi

hasil laminate dengan soletip...



 Dan....

inilah hasilnya...

Bukan 1 fail Bil saja tau...Fail rumah pun complete..

*Tangan di bahu, syabas bette*

kah kah kah


Cover depan


Bahagian tepi..


Bahagian dalam...(Home Bill Binder file)


Bahagian dalam...(All about House)



Home Bill Binder

- Bil Air
- Bil Elektrik
- Bil Astro
- Bil Internet
- Cukai tanah
- Cukai Pintu
- Lain-lain


So..ada beberapa fail lagi yang ada dalam waiting list..termasuklah :

2. Hubby


3. Wifey



4. Irdina Zara



5. Manuals





Sumber :
http://www.echoesoflaughter.ca/2011/02/absolute-easiest-way-to-track-pay.html
http://littlemuon.blogspot.com/2011/03/household-binder-challenge.html
http://www.pdfcalendar.com/monthly/
http://organizingmadefun.blogspot.com/2013/07/11-ways-to-organize-with-binders.html
http://acultivatednest.com/2013/06/home-sweet-frugal-home-making-a-budget-binder-a-list-of-free-printable-financial-planning-pages/
http://littlemuon.blogspot.com/2012/02/how-i-organize-tax-time.html
http://www.thirtyhandmadedays.com/2013/07/make-a-family-binder/
http://hoosierhomemade.com/back-to-school-week-organizing-tips/


Comments