Perfect Living & Daiso

Classification :

Lama dah tak menulis kat sini..

Semenjak dua menjak ni aku agak bizi sekejap..

Almaklumlah...minggu depan nak final exam Tahun 3..

Alhamdulillah..dalam kepayahan dan banyak onak duri...berjaya jugak sampai Tahun 3..

Another year to finish, InshaAllah..

.....

Dalam sibuk-sibuk nak exam ni..sempat lagi aku ajak Cik Pu ke Perfect Livin' 14 ni..


muehehehe..

Release tension kekdahnya...


Hajat sebenar kami ke sini...untuk mencarik 1 2 benda..

Yakni hook dan hub

Sebenarnya...hook dan hub ni takde pun dalam bajet..(as usual..kah kah kah)

Tapi...apakan daya...

Atas faktor "keperluan"...kita carikkan aje...

Tapi...sambil menyelam minum air..kita tengok benda lain jugaklah...

wink wink wink    ^_^

Cantik meja ni...boleh buat SOHO


Ni...untuk panduan sorang kawan..(u know who you are)

Pastu....jeng jeng jeng..

Tetiba nampak booth ni..


Macam cantik je..macam lawa je..

Kami dah survey kat kedai - RM45+/pcs..tapi kat sini, lepas diskaun, tinggal RM 27..

Makanya, rembatlah kita 2 pcs untuk dipasang di bilik air...

Mostly...Home Livin' kali ni tak sebest macam HomeDec hari tu..

Kami aim nak rembat ampaian sangkut yang macam HomeDec hari tu..

Tengok-tengok..harganya tak semurah masa kat HomeDec hari tu..

So, kita simpankan hasrat carik ampaian tu..

lain kali kita carik lagi.. (alasan untuk berjalan..kah kah kahh)

.......


Disebabkan dah takde pape sangat untuk dicarik..hub dengan hook pun semua out of budget..

makanya aku pun ajaklah Cik Pu ke Queensbay..

Cuci perut dan cuci mata..

Dah alang-alang ke Queensbay tu, marilah kita ke Daiso Japan (kedai RM 5)


Cik Pu dah terbekenan sangat kat sliper ni..

Tapi..yang aku peliknya..dia letak balik..

Dia kata "bukan keperluan.."

Aku syak...inilah perbezaan terbesar antara lelaki dan perempuan..

(ataupun aku dengan Cik Pu je...?)



Pastu...jumpa syurga taperware
Ada yang berbaloi..dan ada yang tidak..

Ada setengah benda, kita boleh p carik kat kedai RM 2..lagi jimat!

....

Pastu...masa untuk budak kecik ni berhibur..


Kita layankan je lah...walaupun last-last tu dia taknak balikkkk..

.....

Dah alang-alang ke Pulau...

Cik Pu ajak balik ikut jalan Batu Maung, which is Jambatan Pulau Pinang ke 2..


Aku siap tanya lagi..."betul ke abang nak balik ikut jambatan ni? Jauh tauuuu..."

Dia balas "Ok je..takpe.."


Sampai setengah jalan...dah menguap-nguap..

Pastu kata " kenapa jauuuuh sangat?"

(-_-')

Aku ke yang bersalah.....?


Baca lebih lanjut : Our New Home Journey


1 Action comment:

Best kalau banyak masa bole survey barang rumah slow2 kan....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuan Tanah #CH

Tuan Tanah #CH
Missdicup - Wife & Mom cum Blogger since July 2008. Any inquiry(s), email me : missdicup_o7[at]yahoo.com.my

KEDAI ONLINE KAMI :)

KEDAI ONLINE KAMI  :)
ldabestprint.blogspot.com

Tarikh Penting Kami :)


Cik Pu : 6.9.XX
Missdicup : 8.6.XX
Mula Kenal : 26.3.10
Bertunang : 14.3.11
Nikah : 26.11.11
Kenduri Rawang : 27.11.11
Kenduri Alor Setar : 17.12.11
Irdina Zara : 21.10.12
Luth Zafran : 9.2.16

Klik Sini Kalau Mahu Kaya


Throwback