window shopping

Aku tak tahu orang lain faham maksud window shopping tu macam mana. Tapi setahu aku, window shopping tu, jalan-jalan tengok barang. Dah tengok-tengok barang, lepas tu jalan lagi, tanpa keluarkan duit. Macam tu la kan..? Kiranya dah 2 kali jugak la bulan ni aku jalan-jalan window shopping kat Jusco Bandar Perda tu. Yang menjadi masalah besarnya kat sini...mata, hati, minda dan tangan (termasuk badan) aku tak boleh nak terima perkataan window kat depan ayat tu..shopping, shopping, shopping je boleh..haisssh! camana nak buat tu..?

Hari tu baru je lagi dengan Si Hajar Aswad, minggu lepas kot. Konon nak pergi pasar malam. Bila tiba-tiba si budak Hajar Aswad tu kata kedai Bodyshop ada buat sale besar-besaran, aku terus kata...jom pergi! Last-last bila sampai kat kedai Bodyshop yang terhegeh-hegeh nak pergi tu..baru kitorang dapat kesan. Rupa-rupanya kedai tu nak habiskan stok lama je, haisssh..apadaa..kesian si Hajar Aswad kena tipu dengan kedai tu..hahaha..dengan aku-aku skali tertipu. Dah alang-alang sampai Jusco, kitorang window shopping je la..

tiba-tiba terjumpa sweater yang memenuhi ciri-ciri sweater idaman :)
puas aku berkelahi dengan hati dan perasaan..
nak lepaskan ke..tak mahu..letak balik ke..tak mahu..
last-last.......beli!

Semalam-semalam masa cuti wesak pun sama..aku dan Si Fateah (masih ingat dia? housemate aku yang masih single lagi tu.) ingat nak jalan-jalan window shopping je..Last-last window ke mana shopping ntah ke mana..terbeli pulak satu beg selempang ni..haisssh...memang dah lama aku simpan hajat nak beli 1 hari nanti.tapi tak sangka pulak ia secepat ini..hahaha..alasan.

ni jenama BUM..nampak macam sporty sangat..
macam tak berapa nak sesuai pulak dengan aku yang malas nak bersukan ni..
buat kuat lentang aku rajinlah..hahaha

beg ni berjenama ELLE..
nampak macam poyo-poyo je kan..
tapi harga dia boleh buat aku tak makan 5 hari wooo..uhuk..uhuk!
(adik kat belakang tu pun naik hairan)


hmm..nak pilih kaler merah ke hitam..merah ke hitam..


hmmm..setelah beberapa jam ke hulu ke hilir menge-test beg ni..
akhirnya..aku beli kaler merah!
amacam..?
cantik tak?
stailo kan? kan. kan. kan.
cepatlah cakap cantik..cepatlah cakap stailo..
duit aku dah melayang kat Jusco dah ni. ni semua gara-gara window shoppinglah ni..
lepas ni makan maggie goreng dengan air suam je lah nampaknya..hahaha!


Comments

adeqmanje said…
beg merah 2 mmg chanteq!!huhu..n sweater kite smelah..hehe.. ;)
diejumpesaye said…
ha ha ha...
bkn stailo 2..
dicup da nampak ciri2x nak-jadi-bini-orang...

kihkihkih..
missdicup said…
ek..?
sama ke..?
kalau camni nak pulangkan baliklah..hehehe